Puppycursus: een goede basis


Puppycursus
In de fase dat je de pup in huis krijgt,
(8 weken) staat de hond nog open voor allerlei ervaringen. Het is belangrijk dat je juist dan extra tijd vrijmaakt om je pup op te voeden. Deelname aan een puppy-cursus levert hier een belangrijke bijdrage aan. De puppy-cursus wordt vaak ten onrechte onderschat, maar alles wat je in deze periode goed aanleert hoef je straks niet meer af te

leren. Je pup leert omgaan met andere honden en voor hem vreemde mensen. Er wordt een basis gelegd voor de oefeningen in gehoorzaamheid. Ook worden er tips gegeven over onder andere vachtverzorging, vlooienbestrijding, tekenbehandeling en voeding. Je wordt geadviseerd bij problemen waarmee je te maken kunt krijgen, denk daarbij aan uitblijvende zindelijkheid, de hond zet overal zijn tanden in en graaft gaten in het mooie gazon etc. Kortom bij deze cursus word je ondersteund in het opvoeden van de pup.


Aanmelden:
Bij voorkeur telefonisch. Je krijgt een pup en wilt er zeker van zijn dat je aan de eerstvolgende cursus kunt deelnemen, meld hem dan minstens 3 weken van tevoren aan.


Start cursus:
Minimaal twee groepen per maand.
Dag en tijdstip is afhankelijk van vrijkomende uren.


Deelname:
Pups met een leeftijd vanaf 8 weken, mits ze een puppy-enting gehad hebben, mogen deelnemen aan deze cursus.
De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur. Een certificaat van deelname krijg je wanneer er tenminste 7 lessen gevolgd zijn.

Cursisten-Plaza

Log hieronder in om de resultaten van de trainingen of de lesagenda te bekijken

Gehoorzaamheid

is de basis voor een goede verstandhouding met je viervoetige maatje. In een goede omgang hoef je niet te slaan of te straffen om goed gedrag af te dwingen. Het is voor iedereen in je omgeving aangenaam als je kan tonen dat de hond accepteert dat jij de baas bent. Het is ook een kwestie van vertrouwen. Je weet na een cursus gedragstraining precies hoe jouw hond reageert op diverse situaties.