Fitness voor je  hond

Een gezonde en vriendelijke hond is een volwaardig lid van de familie. Je krijgt hem thuis als pup, voedt hem op, leert hem om sociaal om te gaan met anderen en geeft hem veel genegenheid. Je hebt daar zelf veel plezier van en jouw hond geeft er een hoop dankbaarheid voor terug.

Natuurlijk gun je jouw trouwe maatje alléén maar het beste. Vergeet daarbij niet dat naast goede voeding ook beweging voor huisdieren erg belangrijk is.

Het driemaaldaagse rondje om het park is dan niet voldoende. Om zowel fysiek als mentaal goed in balans te blijven heeft met name een hond naast gezonde aandacht ook voldoende beweging nodig.

Onze gedreven instructeur blijft zoeken en vernieuwen om cursisten te helpen een gehoorzame, blije en gezonde huishond te krijgen. In Amerika wordt al veel fitness- getraind met honden, maar in Nederland is het nog vrij onbekend. Dat gaan wij veranderen, want het is ZÓ LEUK voor hond én baas.
Problemen bij de hond, zoals vernielen, graven in de tuin of weglopen hebben vaak te maken met onvoldoende beweging, geen band met de baas en te weinig mentale stimulering.
Fitness is een unieke combinatie van lichamelijke en mentale training voor de hond.

De fitness- oefeningen doen we met behulp van balansborden, balanskussen, paw-pods, peanuts en fitnessballen. Je hond krijgt een betere controle over zijn lichaam en sterkere spieren zodat er minder blessures ontstaan.

We trainen positief:
Dat betekent dat de hond zelf mee moet denken over hoe hij zijn beloning gaat verdienen. Dit vergt veel mentale inspanning waardoor baas en hond moe, maar voldaan naar huis gaan.

Fitness is geschikt voor alle honden.
Er wordt getraind in kleine groepen.
Per combinatie wordt gekeken welke oefeningen het meest geschikt zijn i.v.m. gezondheid of ras van jouw hond.
Mensen die met hun hond agility-trainen, bereiken met fitness betere sprongkracht, minder kans op blessures en krijgen een sterkere band met de hond.


Wil je meer weten of aanmelden?
Neem telefonisch contact op via:
0416278426 of 0622066457.

een gezonde hond

Goede voeding en schoon water zijn essentiëel voor een lang en gezond leven. Geef, vanaf het moment dat je hond bij je in huis komt, de beste kwaliteit voer dat je je kan veroorloven. Je zult genieten van een fittere hond, mooi van vorm en getooid met een prachtige pels.

Mentale stimulatie

Training is ook nodig voor een gezond hondenbrein. Het kan zo simpel zijn als het aanleren van zitten en het geven van een pootje, tot het beoefenen van agility of gehoorzaamheids-lessen. Interactief speelgoed, waarbij je hond gezonde hapjes moet zien te bemachtigen uit een soortement van sculpturen en 3D-puzzels, stimuleren de hersenen. Bijkomend voordeel is dat de hond zich niet meer bezighoudt met irritant geblaf of andere hinderlijke bezigheden terwijl jij bezig bent met je werk.

Jouw hond als deel van de familie

Honden zijn aaibaar, sociale dieren die contact nodig hebben met mensen, maar ook met andere honden. Honden die de hele dag alleen in huis, in een hok of in een tuin moeten verblijven vereenzamen, zijn niet blij en gaan vreemd gedrag vertonen. Ook een hond moet zich welkom kunnen voelen in de familie. Een hond merkt dat, gedraagt zich daarnaar en blijft langer gezond.