Treibball: plezier voor twee

Treibball
Treibball is in Nederland een nog jonge sport, die veel aan populariteit wint.
Het is een onterecht misverstand dat Treibball alleen geschikt is voor veedrijvende en hoedende honden; mits de hond wil samenwerken met de baas, kan deze sport door elke hond bedreven worden. Treibball is geen fysiek bijzonder belastende sport en

is daarom ook geschikt voor oudere honden en honden met een beperking. De uiteindelijke bedoeling van Treibball als sport, is dat de hond acht grote ballen, die in het midden van een groot veld liggen, één voor één in een goal duwt. De baas geeft daarbij aanwijzingen en mag gebruik maken van stem, handgebaren en fluitsignalen.


Cursus of workshop Treibball
Je kunt een workshop volgen. Deze duurt anderhalf uur en hier leer je de eerste beginselen van deze sport. Als je hond het leuk vindt kun je daarna met hem een cursus volgen. De cursus bestaat uit 10 lessen van een half uur. De honden leren tijdens de cursus de bal te drijven, om de bal heen te gaan, te stoppen, te gaan lopen op commando enz. De cursus is bedoeld om de sport te kunnen bedrijven, waarbij de hond uiteindelijk acht ballen in het doel moet drijven in samenwerking met de baas.Aanmelden kan telefonisch, per mail of direct bij Corrianne.

De bal
Het is verstandig om een goede kwaliteit bal te nemen die tegen een stootje kan. Mocht hij toch sneuvelen dan zal hij langzaam leeglopen, zodat de hond niet zal schrikken van een knal.
Het is mogelijk om de bal bij ons te kopen. Voor onze cursisten levert Bernard van Baal de ballen met een flinke korting.
De normale prijs is € 12,50 in combinatie met een cursus bij ons € 10,00 euro (inclusief pomp). Mensen die hun hond niet bij ons (laten) trainen kunnen de bal ook bij ons kopen, voor € 12,50.

Kijk ook eens op de site van Bernard van Baal voor bijvoorbeeld een te gekke hoes om de bal.

Cursisten-Plaza

Log hieronder in om de resultaten van de trainingen of de lesagenda te bekijken

Opdracht….

volbracht. De 8 ballen liggen in het doel. Goed gedaan; je krijgt een knuffel en een beloning. Je trouwe maatje blij, baasje blij. Zo werkt dat. Een actief leven als ontspanning voor beide. Zo werk je aan de conditie van je hond en ook nog aan die van jezelf, mooi toch?