Behendigheidscursus (Agility)

Beginnerscursus Behendigheid
is op dit moment de meest populaire tak van hondensport. Het is de bedoeling dat de hond op aanwijzing van de begeleider een aantal hindernissen neemt, bijvoorbeeld een hoogtesprong, een tunnel of de wip. In eerste instantie leert de hond de individuele toestellen aan, dat zijn er in totaal twaalf. Daarna wordt het aantal achtereenvolgens te nemen toestellen uitgebreid.

Aan het einde van de cursus kan de hond zelfstandig een eenvoudig parcours lopen van 10 verschillende toestellen.

Aanmelden:
Vanwege de grote belangstelling kan aan de beginnerscursus behendigheid alleen deelgenomen worden met een hond die ook de cursussen gehoorzame huishond 1 en 2 bij Hondenopleidingscentrum Both gevolgd heeft.


Training voor gevorderden

Zowel jij als je hond zijn reuze enthousiast en je wilt verder, wat is er nog meer? Behendigheid is veelzijdig en je raakt nooit uitgeleerd. In de vervolggroep wordt de lengte van het parcours uitgebreid en zal de moeilijkheidsgraad toenemen. Omdat de begeleider qua snelheid bijna altijd de beperkende factor is, leer je om te wisselen zodat je zelf de kortste weg kunt lopen. Door de toename van de moeilijkheidsgraad zul je steeds meer problemen op moeten lossen om de hond zo vloeiend mogelijk over het parcours te laten lopen. De doelstelling is om de hond foutloos en in een zo kort mogelijke tijd van de start naar de finish te laten lopen. Als onderdeel van de training wordt er gemiddeld om de vijf weken een wedstrijd gehouden welke deel uitmaakt van een jaarlijkse competitie


Aanmelden: Aan de training voor gevorderden behendigheid kan alleen deelgenomen worden als de hond de cursus behendigheid beginners bij Hondenopleidingscentrum Both gevolgd heeft.

Cursisten-Plaza

Log hieronder in om de resultaten van de trainingen of de lesagenda te bekijken

Behendigheid..

is een manier om je hond te trainen in souplesse. We weten allemaal dat sport goed is voor lijf en leden. Een gezonde hond is een blije hond, die er mooi uitziet. Iedereen kan zien dat jij goed voor je trouwe vriend bent. Je krijgt er van jouw maatje een hoop dankbaarheid voor terug.